Categorie
Tafels
De tafel is de spil van menselijke interactie. Eettafel, salontafel, vergadertafel - mensen eten, praten, spelen en werken samen aan tafel. Een mooie tafel springt in het oog en vormt de sfeer in de kamer. We bieden tafels aan van Marcel Breuer, Phillipe Starck, Charles en Ray Eames, e15, Janua , HAY en vitra. Omdat een tafel een statement is voor een levensstijl! meer...

Tafels

 • sorteren op Positie
  Levertijd Positie Naam Prijs aflopend Prijs oplopend
 • producten per pagina 64
  32 64 128
Filteren
 • Fabrikant
 • Designer
 • Prijs
  0 - 11530
 • Kleur
 • Materialen
 • Houtsoort
 • Maat
 • Levertijd
 • Zitplaatsen
 • Kenmerken
 • Vormen
 • Modulair systeem
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Scroll to top

Welke ontwerptabellen kunt u online bestellen bij design-bestseller.de?

 • Ontwerptafel om uit te trekken: Een klassieker - in het dagelijks leven heeft u slechts een kleine hoeveelheid ruimte nodig aan de eettafel omdat u slechts met twee of vier personen eet. Als er echter een bezoeker is, ontbreekt het nötige tafeloppervlak. Een uitbreidbare versie kan dan snel een oplossing bieden. Met het Frame Extendable van Hay kunt u het tafelblad tot 250 centimeter verlengen, afhankelijk van de versie. De Yorkse uittrekbare tafel van jankurtz kan van 140 tot 280 centimeter verlengd worden. Andere design tafels waarvan u het blad kunt verlengen zijn de Nardi Rio of de bruunmunch Playdinner eettafel. De uitschuifbare Emu Bridge-tafel is verkrijgbaar in antraciet, grijs of wit.
 • Tafel met glazen blad: Een echte klassieker in deze categorie is de Classicon Verstelbare tafel E 1027. Liefhebbers van glazen tafels mogen de Vitra Coffee Table natuurlijk niet missen. Een zeer voordelige design salontafel met glazen blad is de Lux van jankurtz. Het is uitgerust met een zwarte ESG-plaat en kan bijvoorbeeld worden aangevuld met de Classico bijzettafel van hetzelfde designlabel. Als u wilt experimenteren met kleuren op het glazen blad, is USM Haller de juiste keuze. De Zwitsers bieden 20 verschillende varianten van glazen tafelbladen voor hun Haller tafel, die u bij design-bestseller.de in zeven verschillende maten kunt kopen en bijvoorbeeld als eet- of werktafel kunt gebruiken.
 • Ontwerptafels voor de tuin: Waarom zou u het zonder designtafels op uw balkon of terras moeten stellen? Buiten is immers een kwestie van duurzaamheid. En dat is wat de producten in deze categorie bieden vanwege hun uitstekende afwerking en materiaalkeuze. Voor tuintafels moet jankurtz vooral worden genoemd. Het Duitse merk creëert robuuste tafels voor buiten, die zich kenmerken door een zeer aantrekkelijk uiterlijk en het gebruik van natuurlijke materialen. Moderne Hölzers zoals bamboe worden weer gebruikt in Houe met de Sketch Outdoor Table. Hetzelfde geldt voor de bladtafel van het merk. Fermob neemt de robuustheid van klassieke stalen meubelen over en vertrouwt op een zeer breed kleurenspectrum waarin de design tuintafels verkrijgbaar zijn. Naast de populaire Luxemburgse tafel van Fermob wordt hier ook de Fermob Costa, die ook uitbreidbaar is, aanbevolen. Design eetkamertafels: Wie van Nordic design houdt, vindt zeer aantrekkelijke design eettafels in Houe of Hay, bruunmunch en in Normann Copenhagen. Ze worden gekenmerkt door een zeer eenvoudige vormentaal en een hoog niveau van functionaliteit. Robuust en filigraan tegelijk, vormen ze het perfecte middelpunt voor een gezamenlijke lunch of diner met vrienden. Als je van hout in een zeer originele afwerking houdt, is Janua de juiste keuze voor je. De producten van het merk overtuigen door de geslaagde combinatie van rustiekheid en moderne lichtheid. Een mooi voorbeeld van deze stijl is de Janua SC 41.

9 Tafelontwerp-klassiekers

  Vitra Eames Segmented Table: Een ontwerptafel in de vorm van een boot is dit voorbeeld. Het product is ontworpen door Charles & Ray Eames in de jaren zestig. ER wordt gekenmerkt door de perfecte combinatie van moderne materialen en metaal. Het zeer duurzame product is verkrijgbaar bij Vitra en wordt vooral gebruikt als vergadertafel.
 • Thonet B9 bijzettafel: De wereldberoemde Thonet stalen buismeubeltafels hebben met de B9 een zeer gevarieerde variant gevonden. De filigrane en robuuste bijzettafel is verkrijgbaar in verschillende maten. Als meerdere van deze tabellen en verschillende formaten worden gebruikt, kunnen deze praktisch en ruimtebesparend naar elkaar worden geschoven.
 • USM Haller Tables: Als je bij USM Haller alleen maar aan planken en dressoirs denkt, denk je maar halverwege. Met Haller tafels hebben de Zwitserse ontwerpers iconen van Büromöbel gemaakt die wereldwijd al decennia lang populair zijn.
 • Moormann Klopstock tafel: Is het mogelijk om de hoogte van een designtafel te verstellen? De Moormann Klopstock kan dat doen. Zijn tafelpoten kunnen in 12 verschillende hoogtes worden gevouwen en perfect worden aangepast aan de persoonlijke behoeften.
 • Janua SK01 Monoliet: Van deze unieke designtafel worden slechts 30 stuks per jaar geproduceerd. Bijzonder indrukwekkend hier is het tafelblad, dat er zeer archaïsch uitziet en de natuurlijke schoonheid van het materiaal op indrukwekkende wijze onderstreept. Door verdere verwerking met kettingen of door het frezen wordt de SK01 een echt uniek exemplaar voor iedere ruiter.
 • Classicon Adjustable Table E 1027: Op het eerste gezicht lijkt deze bijzettafel misschien wat dichter bij de Bauhaus-stijl. In feite is het ontworpen door een ontwerper die niet tot het Bauhaus behoorde. Toch creëerde Eileen Gray met de Adjustable Table E 1027 in de jaren twintig van de vorige eeuw een echte tafelklassieker die tot op de dag van vandaag ononderbroken populair blijft. De wolk van de tafel, die glas met stalen buizen combineert: Het kan in enkele eenvoudige stappen in hoogte worden versteld. Vandaag wordt deze Möbelst;ck heruitgegeven door het Italiaanse label ClassiCon.

Koop nu online designtafels - bij design-bestseller.de, uw experts voor klassiek en modern huisdesign!

Uw experts voor klassiek en modern huisdesign! Eetkamer- of vergaderzaaltafels

Eetkamer- of conferentieruimtetafels

De tafel is een van de oudste plekken om te zijn: zelfs in de oudheid dienden de tafels als praktische planken en plaatsen voor sociale interactie. Zelfs de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen ontmoetten elkaar aan tafel om te eten en te praten over de belangrijke en minder belangrijke dingen van het dagelijks leven. Dat tafels vandaag de dag nog steeds een zeer belangrijke rol spelen in het leven van de mensen, is te zien in tal van wijdverbreide idiomen: Wij maken „schone lijst „schone lijst“, „klop op de lijst“ en hopelijk worden niet „getrokken over de lijst“.

Massief hout en moderne materialen

Waar de tafels vroeger vooral als eettafel werden gebruikt, is het vierpotige meubel nu in talrijke variaties verkrijgbaar: van de zware, massief houten eettafel en de speelse bijzettafel tot het glazen bureau en de functionele vergadertafel van aluminium en kunststof. De creativiteit van ontwerpers en fabrikanten op het gebied van tafels kent vrijwel geen grenzen; de verscheidenheid aan toepassingen gaat hand in hand met een verscheidenheid aan ontwerpen.

Of het nu gaat om USM Haller of e 15 - tafels als klassiekers

De grootste iconen van het moderne industriële design hebben tafels ontworpen: Marcel Breuer, Phillipe Starck of Charles en Ray Eames. En vandaag de dag hebben de meest gerespecteerde en bekende fabrikanten tafelmeubelen in hun assortiment, want zonder de klassieker onder de meubelen is het portfolio niet compleet. Fabrikanten zoals e 15, Janua, HAY en vitra of USM Haller zijn bijzonder succesvol in de productie van hoogwaardige design tafels.

Top ontwerp

Een van de laatste topontwerpen is Januas' SC 42, een puristisch meesterwerk gebaseerd op een ontwerp uit 2007 en het resultaat van een zeer vruchtbare samenwerking tussen Janua en ontwerper Christian Seisenberger. Janua verkoopt tal van tafels uit de pen van Seisenberger, die allemaal in hun eenvoud de taal van zelfbewuste en eenvoudige ontwerpen spreken en meer zijn dan eenvoudige tafels. Naast moderne ontwerpen biedt de legendarische fabrikant vitra ook tijdloze klassiekers zoals de Occasional Table van Charles en Ray Eames of de Eames Table of de nieuwe technische klassieker MedaMorph. De bijzettafel, die in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd ontworpen, is een voorbeeld van de organische stijl en de zachte lijnen van Charles en Ray Eames. De Occasional Table is een uitdrukking van een van de meest invloedrijke tijdperken van het moderne design en laat zien hoe expressief tafelmeubilair kan zijn. Ook een tafel zoals de Loop Stand Table by HAY uit de design pen van Hee Welling.

De tafel als allrounder en sociale ontmoetingsplaats

Of het nu gaat om een heldere rand of een zachte lijn: de tafel is vaak het middelpunt van de ruimte en de ontmoetingsplaats. Alleen al deze eigenschappen en functies maken van dit meubel een fascinerende manier om esthetische accenten te leggen in de inrichting. Tafels zijn niet alleen enorm praktische gebruiksvoorwerpen, maar ook meubels waarmee hele ruimtes kunnen worden ingericht.

Ontigntabellen in grote selectie op design-bestseller.de

Een designtafel is meer dan een visuele verrijking. Als eettafels vormen ze het stijlvolle centrum van gezellige en familiale ontmoetingen. Als bijzettafels bieden ze een elegante en tegelijkertijd praktische opbergruimte en als desks zijn ze onmisbaar voor het dagelijkse werk. Bij design-bestseller.de kunt u online design tafels kopen, als originele producten van de top designlabels uit Europa en de hele wereld. Ons assortiment omvat zowel unieke Janua tafels als filigraan tafels van Hay. Populaire merken zoals Moormann, E15 of bruunmunch zijn ook verkrijgbaar.

Ontwikkeling van tafelontwerpen

Wist u dat designtafels pas in het midden van de 19e eeuw werden gemaakt? Voordien werden de tafels op maat gemaakt door ambachtslieden of hobbyisten. Daarom zijn designmeubelen eigenlijk ontstaan in een tijd waarin industriële massaproductie mogelijk werd. De productie van meubels was destijds gebaseerd op een ontwerpconcept dat in grote aantallen werd gerealiseerd. De Duitse Michael Thonet kan gezien worden als een van de eerste "ontwerpers" in de huidige zin. De gebogen houten meubelen die hij ontwierp, waren zo ontworpen dat ze in grotere hoeveelheden konden worden geproduceerd.

Eigenlijk zijn de designtafels van vandaag allesbehalve massaproducten, maar unieke producten die een heel concept, een hele filosofie en een merkidentiteit belichamen. Alle designtafels die u op design-bestseller.de vindt, zijn originelen van de betreffende designlabels. Ze dragen het originele handschrift van de creatieve ontwikkelaars en zijn zorgvuldig en precies na de standaardinstellingen van de creatieve ontwikkelaars vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Zowel de industriële productie onder hoge kwaliteitseisen als de productie zoals bij Janua komen aan bod.

Materialen en vormen - Ontwerptafels die geschikt zijn voor uw kamers en uw behoeften

Moderne tafels zijn ontworpen van verschillende materialen en in zeer verschillende vormen. Deze stoffen worden afzonderlijk of in combinatie met elkaar gebruikt voor de productie van de meubels.

 • Hout: Het natuurlijke materiaal hout is een traditioneel materiaal voor tafels. Terwijl sommige ontwerpers de grondstof vrijwel onvervalst als tafelbladen of poten gebruiken, brengen anderen verf of coatings op het materiaal aan. Een typisch voorbeeld van een zeer directe en originele behandeling van hout is Janua. Sommige ontwerpers van het merk gebruiken zeer oud of sterk gekorreld massief hout, dat alleen al bepalend is voor het ontwerp van het meubelstuk. Ook de verwerkte bossen zijn zeer indrukwekkend, zoals in de Janua SK 08 Vlinder, die verkrijgbaar is in gekoelde eik. Tot slot wordt hout op elegante wijze verwerkt tot Hay-tafels, zoals de eiken gelakte CPH30 eettafel. De filigrane constructie en vormgeving spelen met de natuurlijke kleur en textuur van de eik. Als inheems hout gebruiken de ontwerpers in onze winkel naast essenhout ook eiken, beuken of elegant notenhout. Zeer aantrekkelijke tafels zijn ook gemaakt met esdoorn, den of kastanjehout. Licht hout zoals berkenhout heeft een uniek ruimtelijk effect. Teak is een klassieker die ook gebruikt wordt voor tuinmeubelen vanwege zijn robuustheid en mooie esthetiek. Tafels waarvoor bamboe wordt gebruikt zijn zeer trendy en minder klassiek.
 • Metaal: Puur metalen tafels zijn vrij zeldzaam vanwege hun hoge gewicht, meestal in de vorm van bijzettafels zoals de HAY Don't leave me. Voor het overige wordt metaal voornamelijk gecombineerd met andere materialen. Tafels van glas zijn daarom meestal geen zuiver glazen tafels, maar een combinatie van een metalen frame en een glazen blad zoals in de Pedrera salontafel van Gubi. Voor gebruik buitenshuis hebben de Fermob-ontwerpers echter een uitroepteken gecreëerd voor metalen tafels zoals de BELLEVIE-tafel, die ook een enorme keuze aan kleuren heeft.
 • Glas: Meubilair met glas wordt vaak gebruikt voor de woonkamer of kantoren. Iconische producten zijn bijvoorbeeld de Vitra Koffietafel. Voor kantoren of conferentieruimtes is de Haller Table van USM Haller een uitstekend voorbeeld van eenvoudige vormen die dankzij de transparantie een nieuwe lichtheid met het glazen blad creëren. De vrij zeldzame combinatie van hout en glas wordt door Normann Copenhagen met de Ding salontafel gebruikt. jankurtz creëert met de vierkante tafel nog een ander soort glas, omdat de ESG-plaat zwart gekleurd is en daardoor een zeer robuuste uitstraling krijgt.
 • Kunststof: Als het gaat om designmeubelen van kunststof is Kartell een natuurlijke keuze. Het Italiaanse cultmerk zet ook accenten met salontafels. De Invisible Table is volledig gemaakt van polymethylmethacrylaat. Zoals u weet, streeft Kartell niet alleen deze zeer radicale ontwerpfilosofie voor tafels na. Andere labels gebruiken ook kunststoffen voor coatings of composieten zoals MDF, maar niet zo expliciet als Kartell.

De klassieke vorm van designtafels is kubusvormig. Rechthoekig of vierkant, een tafel heeft meestal vier hoeken, zelfs in designklassiekers. Ronde designtafels kunnen worden gebruikt als eet- of salontafel. De Hay Copenhague CPH20 of de HAY Copenhague Deux CPH 220 moeten hier in het bijzonder worden vermeld. De Thonet S18 is een ronde design bijzettafel gewijd aan het Bauhaus. Met de Bistotafel Belleville van Vitra wordt een zeer traditioneel tafeltype omgetoverd tot moderniteit. Maar met de Elliptical Table ETR of de Prismatic Table biedt Vitra u veel verschillende vormen, ver weg van de klassieke tafelgeometrie. Als u op zoek bent naar ovale designtafels, dan heeft bruunmunch de Playdinner lamé voor u of u kunt kiezen voor de Muuto Airy Coffee Table. Classicon gaat zijn eigen weg met zijn ontwerptaal. Met de beltafel of bijzettafel, bijvoorbeeld, creëert het label bijna een eigen categorie. Voor rechthoekige of vierkante designtafels is de keuze natuurlijk groter. Als u al weet welke vorm uw tafel moet hebben, kunt u ons productfilter gebruiken om het product te kopen dat het beste bij u past.

Read More