Tuin, balkon of terras - buitenshuis ontwerp

Of het nu gaat om tuinbanken, tafels of stoelen, ligbedden of parasols: meubilair voor de zonnige uren van het leven moet aan specifieke eisen voldoen. Naast een esthetisch aantrekkelijk design, comfort en gemak is een robuuste constructie nodig om weer en wind te weerstaan. Met betrekking tot de materiaalkeuze en de verwerking ervan staan ontwerpers en fabrikanten daarom voor bijzondere uitdagingen.

Buitenmeubilair en accessoires

Deze uitdagingen zijn de afgelopen jaren en decennia door een aantal fabrikanten en ontwerpers met groot succes tegemoet getreden. Bedrijven zoals Jan Kurtz, Emu, Weishäupl, Weishäupl, Extremis en Röshults hebben een uitstekende reputatie opgebouwd op het zeer competitieve gebied van tuinmeubelen en buitenproducten. Hun producten staan voor de hoogste kwaliteit en een hoge mate van innovatie en hebben belangrijke designtrends vastgesteld of verder ontwikkeld.

Weishäupl en Fast door Weishäupl

Een van de meest bekende fabrikanten in het buitenbereik is de Duitse traditieonderneming Weishäupl, een van de oudste hazen en de bekendste fabrikanten in het buitenbereik. In de werkplaatsen van de in 1969 opgerichte onderneming tot op de dag van vandaag worden vooral parasols vervaardigd, die aan alle hoge kwaliteitseisen voldoen. Talrijke restaurants en bars, die hun zonneterrassen in grote aantallen met Weishäupl-parasols uitrusten, vertrouwen op de handgemaakte kwaliteit van de Weishäupl-parasols. Zonneschermen zoals de Weishäupl-klassieker zijn een onmisbaar onderdeel van zowel privétuinen als openbare voetgangerszones in Duitse steden.

Emu - Italiaans ontwerp voor uw tuin

De Italiaanse fabrikant Emu, wiens geschiedenis is geplaveid met innovatieve ontwerpen en teruggaat tot de 5o's van de vorige eeuw, is er nog steeds langer dan Weishäupl. De broers Aldo en Angelo Biscarini sloegen toen de handen ineen met Dante Menconi en besloten om meubels in serie te produceren. Met groot succes: Emu produceert al meer dan 60 jaar tuinmeubelen van de absolute topklasse, die niet alleen overtuigen door hun hoge esthetische eisen, maar ook door hun lange levensduur. Voorbeelden van topontwerpen van het merk Emu: de kleine klaptafel Arc en Ciel, de ligstoel Snooze of de tuinstoel Ronda, een designklassieker ontworpen door de Italiaanse ontwerper Aldo Ciabatti.

Jan Kurtz-tuinmeubelen en ontwerp

Een andere constante in de buitenmeubelsector is de fabrikant Jan Kurtz. Jan Kurtz heeft een ruim aanbod van tuinmeubelen, gebaseerd op de ontwerpen van getalenteerde jonge ontwerpers, maar ook van ervaren en gevestigde ontwerpers. Jan Kurtz's meest prominente producten zijn de Amigo en Samba tuinstoelen, weerbestendige tafels zoals de Quadrat 5 en stoelen zoals de Lux fauteuil of de Lama stoel. En een van de bestsellers van Jan Kurz is de Lucca klapstoel van teak, die niet alleen robuust en duurzaam is, maar ook voldoet aan de hoogste esthetische eisen in zijn rustieke design. Dit maakt de Lucca stoel zoiets als het "perfecte tuinmeubilair".

Advies geven, vragen over een product of een ander verzoek?

Wij helpen u graag verder op 01 82 88 11 89 (ma. t/m vr. van 10.00 tot 16.00 uur).

Laden...