&Tradition FlowerPot VP9 Draagbare Tafellamp

vanaf  € 188 € 152 + 10

&Tradition FlowerPot VP3 - Tafellamp

vanaf  € 310 € 236 + 9

Artemide Nessino tafellamp

vanaf  € 200 € 171

Petite Friture Vertigo Hanglamp

vanaf  € 795 + 3

&Tradition FlowerPot VP1 - Hanglamp

vanaf  € 242 € 184 + 9

Louis Poulsen Panthella Portable V2

vanaf  € 290 € 269 + 5

Fermob Balad Lamp - set van 2

vanaf  € 178 + 2

Occhio Luna sospeso up Hanglamp

vanaf  € 998

&Tradition FlowerPot VP7 - Hanglamp

vanaf  € 391 € 297 + 9

Louis Poulsen Panthella Mini tafellamp versie 2

vanaf  € 495 € 421 + 8

Flos AIM Hanglamp 3 vlammen

vanaf  € 1.750 € 1.575

LED Lamp in plaats van lamp

Van grottenlicht tot LED-licht, van kaars tot gloeilamp: De geschiedenis van de menselijke verlichting gaat over baanbrekende innovaties en revolutionaire ideeën. Zoals bijna geen enkel ander inrichtingsvoorwerp staat de lamp voor menselijk vernuft en wetenschappelijke pioniersgeest. En de ontwikkeling ervan is tot op de dag van vandaag niet te stuiten: Tot voor kort was de gloeilamp de belangrijkste bron van elektronisch licht, maar tegenwoordig komen meer milieuvriendelijke en duurzame lichtbronnen op de voorgrond.

Licht door de industriële revolutie

Lange tijd waren mensen volledig afhankelijk van open vuur om licht te produceren. Dit is een van de redenen waarom de ontsteking van vuur wordt gerekend tot de centrale culturele technieken van de mensheid. Vuur werd niet alleen gebruikt voor verwarming en koken, maar bracht ook licht in de verder pikdonkere grotten. Geleidelijk aan werden olie- en talglampen gebruikt en Kienspan was ook een van de belangrijkste lichtbronnen in een vroeg stadium. In Rome werd de kaars in de 2de eeuw na Christus een populaire lichtbron, die in die tijd ook in kerken werd gebruikt. In de verdere historische koers werden verschillende lampvormen ontwikkeld, die terugvielen op gassen en oliën als brandstof. In dit verband wordt de uitvinding van de lont vaak de "eerste revolutie in de lichttechniek" genoemd, waarmee met name de beheersing van de "elementaire vuurkracht" kan worden verbeterd. Vanaf nu kan brand beter onder controle worden gehouden.

De elektrische lamp van Edison

De belangrijkste ontwikkeling en revolutie op het gebied van lichtbronnen vond echter pas veel later plaats en wordt vooral geassocieerd met een naam: Thomas Alva Edison. De in 1847 in Ohio geboren uitvinder en ondernemer wordt beschouwd als de vader van de gloeilamp en de beslissende denker achter de ontwikkeling van een duurzaam concept voor de complete elektronische lichtvoorziening. Op 27 januari 1880 werd de zogenaamde "Elektrische Lamp" gepatenteerd door Edison, het begin van de langdurige triomf van de gloeilamp. Vanaf dat moment werd elektronisch licht langzaam maar zeker de belangrijkste lichtbron. Dit opende ook de deur naar hoogwaardige designlampen zoals we die vandaag de dag kennen en waarderen.

Modern ontwerp door Foscarini, Gubi en Secto

Vandaag de dag behoren fabrikanten zoals Foscarini en Tradition, Gubi en Secto tot de onbetwiste leiders in de productie van geavanceerde designlampen. Lampen zoals de Twiggy vloerlamp van Foscarini staan voor een perfect design en de combinatie van esthetische eisen en technische kennis. Deze armatuur, ontworpen door Marc Sadler, mag ongetwijfeld een meesterwerk genoemd worden en zet de maatstaven waaraan andere fabrikanten en ontwerpers moeten worden gemeten. Een meesterwerk uit een iets andere prijsklasse is de Flowerpot hanglamp van andTradition. Deze tijdloos mooie lamp is ontworpen door de invloedrijke en uitstekende ontwerper Verner Panton. De Flowerpot is een voorbeeld van hoe Panton erin geslaagd is om de esthetische elementen van de Pop Art te integreren in het meubelontwerp.

Designerarmaturen voor elke kamer

Wie op zoek is naar stijlvolle verlichting, vindt voor elke woon- en werkruimte de juiste designarmatuur. Designarmaturen worden klassiek gebruikt in kantoren. Dit komt niet alleen door de representatieve uitstraling van de verlichting, maar ook door de grote functionaliteit. Design-tafelarmaturen zijn perfect ontworpen voor hun functie als efficiënte werkplekverlichting. Daarom zijn Tolomeo, Tizio & Co. ook populair voor kantoren aan huis. Dankzij de hoge kwaliteit van afwerking en materialen bieden deze armaturen een zeer lange levensduur. In de woonkamer is de design staanlamp niet alleen een optisch hoogtepunt, maar ook hier een meubelstuk dat perfect op zijn functie is afgestemd. Of er voor klassiek of trend wordt gekozen, hangt af van de individuele smaak en de bestaande inrichting. Vloerlampen kunnen perfect worden aangevuld met designplafondlampen of tafellampen, bijvoorbeeld voor dressoirs. In de eetkamer worden designklassiekers uit de pendelarmaturen gebruikt. Een mix van zone- en ruimteverlichting is ideaal voor de verlichting boven de eettafel. In de keuken worden vooral industriële designarmaturen van Scandinavische designmerken als Muuto of Norman Copenhagen gebruikt. Heeft u vragen over de juiste armatuur voor uw woon- of werkruimte? Dan kunt u ons gerust bellen. Onze competente adviseurs helpen u graag verder.

Verkoopadvies voor designlampen: Welk licht heb je nodig?

Wanneer u een designlamp kiest, moet u zich afvragen wat voor soort licht u nodig heeft. Niet elke armatuur is geschikt voor elk doel. De armaturen zijn vaak alleen al door hun doel van elkaar te onderscheiden. Een pure werkarmatuur zorgt eerder voor een puntverlichting dan voor een vlakverlichting, terwijl plafondarmaturen meestal eerder ontworpen zijn om zones dan spots te verlichten. De volgende onderscheidingen worden gemaakt voor lampen:
  • Kamerverlichting: Klassiek, plafondarmaturen, wandarmaturen of sommige vloerarmaturen produceren ruimteverlichting. Deze laatste zijn voornamelijk zogenaamde "plafond schijnwerpers". De ruimteverlichting zorgt voor een gelijkmatig verlichte ruimte. Deze vorm van licht creëert zo een basishelderheid die ons in staat stelt om ons in de ruimte te oriënteren, zonder dat er sterke verschillen in helderheid nodig zijn voor de permanente aanpassing van onze ogen. Designerarmaturen die kamerverlichting produceren zijn onder andere Foscarini Twiggy, Artemide Pirce en Louis Poulsen PH5.
  • atmosferisch licht: Een atmosferisch licht creëert precies wat de naam belooft: een bepaalde stemming. Dit "verlicht" echter niet de oppervlakken. Deze lichten zijn ook niet echt helder. Het doel van sfeerverlichting is eerder om een bepaalde sfeer te creëren, om gezelligheid of een gezellige sfeer te creëren. Vooral als het buiten donker wordt, ontvouwen de sfeerlichten hun grootste effect. Als u designlampen levert voor sfeerverlichting, bent u bij deze modellen zeer goed geadviseerd: Artemide Mercury mini, Moooi Random of de Vita Siliva hanger.
  • Zone licht: Bureaulampen zijn typische verlichtingssystemen die zonelicht produceren. Daarom wordt zoneverlichting gebruikt wanneer u iets wilt lezen of aan een tafel wilt werken. Zoneverlichting is zeer helder en meestal beperkt tot een bepaald gebied. Het is aan te bevelen als de zoneverlichting individueel kan worden ingesteld. Een functie die de meeste werk- of leeslampen toch al hebben. Als u op zoek bent naar designarmaturen die zoneverlichting produceren, vindt u hier wat u zoekt: Artemide Tolomeo, Norman Copenhagen Momento of Artemide Tizio.

5 goede redenen voor designlampen bij design-bestseller.de

Er zijn veel verschillende redenen om voor een designlamp te kiezen. Deze vijf argumenten spreken tegelijkertijd voor uw aankoop bij design-bestseller.de:

  1. Originalware: Alle designlampen die u in onze online shop kunt kopen zijn originele producten van de fabrikanten en designmerken.
  2. Luchtprijzen: Dankzij goede en langdurige relaties met de toonaangevende topmerken op het gebied van designmeubilair en een doordachte berekening kunnen wij u ook designlampen tegen voordelige prijzen aanbieden. Competent advies: Bij design-bestseller.de stellen we hoge eisen aan de adviescompetentie van onze medewerkers. Ons serviceteam beschikt over jarenlange knowhow en gedegen specialistische kennis van fabrikanten, producten en inrichtingsmogelijkheden. U kunt ook gebruik maken van deze competentie als u ons belt of ons een e-mail stuurt met uw verzoek. Gratis verzending: Bij ons koopt u uw designlampen zonder verzendkosten. Wij leveren ze zorgvuldig verpakt af op het door u gewenste adres in Duitsland.
  3. Comfortabele betalingsmogelijkheden: Bij design-bestseller.de vindt u niet alleen een gigantische selectie bij klassieke en trendy designlampen, maar u kunt uw gewenste licht ook kopen bij Vorkasse, met credit card of PayPal pay.
  4. Koop originele design lampen nu online bij design-bestseller.de. Eerlijke prijzen, deskundig advies en een groot aanbod!

Advies geven, vragen over een product of een ander verzoek?

Wij helpen u graag verder op 0874 801 28 (ma. t/m vr. van 10.00 tot 16.00 uur).